Nyheter

God Morgon® först ut att erbjuda pant på juicekartonger i samarbete med Bower

Nu inleder God Morgon® ett samarbete med Bower och erbjuder pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när pant registrerats.

I Sverige är vi duktiga på att återvinna aluminium, glas och metall men sämre på pappersförpackningar, vilket behöver ändras för att nå EU-målen till 2030. Enligt den senaste statistiken från Naturvårdsverket nådde vi endast två av nio återvinningsmål under 2022, där pappersförpackningar är ett av de materialåtervinningsmålen som inte uppfylls[1].

God Morgon®, som är ett av Sveriges största juicevarumärken och erbjuder allt från klassiska storsäljare till spännande smaker i limiterad upplaga, omsätter över 15 miljoner juicekartonger i Sverige per år. För att skapa ett större incitament hos konsumenter att faktiskt återvinna sina juicekartonger ansluter sig nu God Morgon® till Bower – ett pantsystem som via sin app erbjuder belöningar till den som pantar.

– Vi är glada över att inleda vårt samarbete med Bower, vilket för oss blir ytterligare ett viktigt steg till att bidra till en bättre morgondag. Genom att göra det enkelt för konsumenten, samtidigt som de erbjuds ersättning, hoppas vi att ännu fler vill panta sina förpackningar. En win-win för både miljön och plånboken, säger Malin Kjelledal, Brand Activation Manager God Morgon®.

Allt du behöver göra är att ladda ner appen Bower till din smartphone i App Store eller Google Play, scanna streckkoden på förpackningen och lämna sedan in den på din närmaste återvinningsstation eller miljörum. För varje pantad God Morgon®-kartong samlar konsumenten poäng som sedan kan omvandlas till kontanter, kuponger eller donationer till välgörande ändamål. Samarbetet med Bower inleddes i april 2024.

Läs mer om God Morgon® här: https://godmorgon.com/se