Nyheter

”Bred men samstämmig kritik: Ändra kurs i klimatpolitiken”

”Senast på söndag ska EU:s medlemsländer ha uppdaterat sina nationella energi- och klimatplaner för perioden 2021–2030. De nationella planerna kan visa sig allt viktigare i ett läge där EU-parlamentets klimatambitioner riskerar att försvagas.”

Det skriver åtta forskare i en debattartikel i Sydsvenskan:

Utfallet i EU-valet runt om i Europa riskerar att göra Europaparlamentet mindre slagkraftigt i klimatfrågan. Men samtidigt visar det svenska valresultatet att det finns ett starkt engagemang för klimatomställningen bland svenska väljare. Det bör ge regeringen råg i ryggen för att snabbt växla upp den nationella klimatpolitiken i ett läge då varje lands klimatpolitik blir allt viktigare.

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2024-06-25/bred-men-samstammig-kritik-andra-kurs-i-klimatpolitiken/