Nyheter

Debatt: ”Utan ett utbyggt elnät riskeras västsvenska jobb”

”För att en fortsatt omställning ska vara möjlig är det avgörande att produktionen av fossilfri el och tillgänglig effekt i systemet ökar snabbt.”

Det skriver Klas Ericson, Nationell samordnare av insatser för stora etableringar i fordonsindustrins gröna omställning, Helen Eliasson (S), Regionstyrelsens ordförande, Västra Götalandsregionen, Jonas Attenius (S), Göteborgsregionens kommunalförbund, Peter Eriksson (M), Fyrbodals kommunalförbund, Theres Sahlström (M), Skaraborgs kommunalförbund och Ulf Olsson (S), Boråsregionens kommunalförbund i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”I en tid när den globala omställningen till grön energi accelererar står Sverige inför en unik möjlighet att stärka ekonomi och sysselsättning och på köpet bidra till ett mer hållbart samhälle.”

”Men utan tydliga besked kring investeringar i fossilfri elproduktion, samt om ett kraftigt utbyggt elnät, riskeras i stället tusentals västsvenska jobb redan 2030 – och som en konsekvens av det riskeras jobb i hela Sverige.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/utan-ett-utbyggt-elnat-riskeras-vastsvenska-jobb/

Foto: Hasse Lundqvist