Nyheter

Schneider Electric får den tiondemiljonte Anybus-modulen från HMS Networks

Schneider Electric, en global ledare inom hållbara energilösningar, har belönats med priset ”10,000,000th Anybus Module Award” av HMS Networks. Genom att integrera Anybus gränssnitt för nätverksanslutning i sitt sortiment av frekvensomriktare erbjuder Schneider Electric ett brett utbud som kan finjusteras för både prestanda och energieffektivitet.

Detta förbättrar inte bara kundens driftsprestanda utan bidrar också till en grönare planet.

Att uppnå hållbarhet: Schneider Electrics uppdrag

Hållbarhet är ryggraden i Schneider Electrics verksamhet. Företaget tillämpar en rad olika strategier för att främja en hållbar värld. En av de viktigaste är att hjälpa kunderna att minska sin energiförbrukning, samtidigt som de maximerar effekten av den energi som de använder. Som en banbrytare i övergången till en renare och mer rättvis industri redovisar Schneider Electrics sina betydande bidrag till utsläppsminskningar offentligt varje kvartal.

Frekvensomriktare och minskade koldioxidutsläpp

Jean-Louis Guillou, VP Drives – Industrial Control & Drives, understryker den anmärkningsvärda effekten som frekvensomriktare kan ha för energiförbrukning. Hela 42 % av den totala minskningen av koldioxidutsläppen i Schneider Electrics utsläppsrapport kan hänföras till just frekvensomriktare och det mer effektiva utnyttjandet av elektriska motorer – en prestation som Jean-Louis beskriver som ”absolut fantastisk.”

Förbättrad motorprestanda med Smart Drives

Jean-Louis Guillou har noterat att trenderna inom styrning överensstämmer med industrins bredare omställningar. Intelligens är allt oftare inbäddat i produkter, och för varje ny drivenhetsgeneration fördubblas processorkraften – en medveten ansträngning för att förbättra övervakning och kontroll för att ytterligare uppnå en bättre totaleffektivitet. För att nå optimal motorprestanda är kontinuerlig övervakning och justering avgörande. Detta kräver smart automatiseringsutrustning som kan styras på ett intelligent sätt. I vissa branscher kan upp till 50 % av den totala energiförbrukningen tillskrivas elektriska motorer. Genom att använda smarta enheter för att styra dessa kan energiförbrukningen minskas med upp till 20 %, förklarar Jean-Louis Guillou.

Ett 20-årigt partnerskap: Schneider Electric och HMS Networks

Schneider Electric och HMS Networks har haft ett strategiskt partnerskap i två decennier. Under denna period har HMS Networks haft en avgörande roll i utvecklingen av nätverksanslutningslösningar för Schneider Electrics populära frekvensomriktare, som möjliggör sömlös anslutning till industriella kontrollnätverk. Dessa nätverk spänner över olika protokoll, inklusive PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus TCP med flera. Samarbetet mellan Schneider och HMS Networks har varit väsentligt för att uppnå en lösning med stöd för flera industriella kommunikationsprotokoll.

HMS-nätverk: Banbrytande industrinätverksanslutning

HMS Networks, en ledande leverantör av industriella gränssnitt för nätverksanslutning, spelar genom sitt varumärke Anybus, en avgörande roll för digitaliseringen inom branschen. Deras kommunikationsgränssnitt stöttar ett stort antal industriella nätverksprotokoll, vilket gör det möjligt för tillverkare av industriell utrustning att sömlöst ansluta till alla typer av nätverk utan att tyngas ner av intern utveckling och underhåll. Genom att samarbeta med HMS Networks kan företag som Schneider Electric erbjuda sina kunder pålitlig nätverksanslutning i världsklass.

Uppkopplingsmöjligheter: Ett vitalt krav för effektivitet och hållbarhet

Med en värld som går allt mer mot förbättrad effektivitet och hållbarhet blir digitaliseringen ständigt närvarande. Uppkoppling är inte längre en lyx – det är en nödvändighet. I framtiden kommer allt att hänga ihop. Schneider Electric och HMS Networks delar en vision om att driva denna transformation framåt genom fortsatt samarbete.

Jean-Louis Guillou, Vice President för Schneider Drives division, sammanfattar:

– Digitalisering sker överallt omkring oss. Uppkoppling är inte bara bra att ha; det är ett avgörande krav. Låt oss fortsätta arbeta tillsammans att forma en uppkopplad och hållbar framtid.