Nyheter

Från ord till handling på Clarion Hotel & Congress Sea U

För andra året i rad är Strawberry med som huvudpartner till A Sustainable Tomorrow och i år är det Clarion Hotel & Congress Sea U i Helsingborg som är värd för eventet som går av stapeln den 11 september. Eventet samlar omkring 300 deltagare fysiskt och 30 000 personer digitalt.

Hos Strawberry står hållbarhet högt på agendan och koncernen har satt ett ambitiöst mål att vara klimatneutrala i egen drift till 2030. De senaste åren har företaget bland annat lanserat en klimatfond för att öronmärka finansiering av hållbarhetsprojekt, tagit fram en rapport som visar klimatpåverkan för varje enskilt event och möte samt inlett ett partnerskap med Too Good To Go för att minimera matavfall.

Koncernens hotell arbetar dagligen med att minska sin klimatpåverkan och hjälpa gästerna att fatta hållbara beslut.

– Vi är så otroligt stolta över att få vara värd för årets event och vi ser fram emot att få välkomna A Sustainable Tomorrow och 300 deltagare till oss här på Clarion Hotel & Congress Sea U. Vi behöver alla hjälpas åt för att göra skillnad på riktigt och årets tema tar upp något mycket viktigt. Genom vårt WeCare arbete på alla hotell inom Strawberry fokuserar vi på att försöka gå från just ord till handling. Årets livesändning från Helsingborg kommer att visa vikten av att vi alla behöver bidra och börja göra hållbara förändringar i vår vardag, säger Nicki Eby, hotelldirektör på Clarion Hotel & Congress Sea U.

Med 30 000 deltagare som befinner sig på lokala hubbar i Sverige, Norge och Finland är A Sustainable Tomorrow det största digiloga hållbarhetseventet i Norden. Formatet kombinerar synergierna mellan digitala sändningar och värdet av det fysiska mötet med andra personer som vill bidra till hållbarhetsomställningen.

Årets fokusområde är Dissonans – metoder och exempel för att minska gapet mellan det vi vet att vi måste göra och det som faktiskt görs, med talare som Fredrik Reinfeldt, Kata Nylén, Maria Wolrath Söderberg, Andreas Magnusson och Gurgîn Bakircioglu.

– Under den elfte upplagan av A Sustainable Tomorrow kommer vi att fokusera på en av hållbarhetsomställningens största utmaningar – dissonansen i samhället, mellan människor och organisationer. I år presenterar vi en ungdomsambassadör, Andreas Magnusson, som är en långsiktig satsning för att öka inkluderingen av unga och främja samarbete över generationsgränserna. Vi hoppas att årets program ska få fler aktörer att gå från ord till handling i hållbarhetsarbetet, säger Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow.