Nyheter

Miljöpartiet: ”Har pengar från oljebolag fått styra regeringens klimatpolitik?”

”Det är dags att svara på frågorna, regeringen. Hur mycket har oljebolagen egentligen påverkat er?”

Det skriver Karin Svensson Smith, sammankallande för Miljöpartiets klimatnätverk, tillsammans med Ragnar Jönsson, sammankallande för miljö- och klimatnätverket i Miljöpartiet Göteborg i en debattartikel i Altinget:

”Ledande politiker inom Moderaterna har under lång tid låtit sig påverkas av oljebolag och klimatförnekande nätverk i USA. Pengar har kanaliserats via tankesmedjan Timbro, som finansieras av svenska företag och där statsminister Ulf Kristersson tidigare har varit en ledande figur.”

”Detta har tidningen Dagens ETC och Supermiljöbloggen nyligen visat. Detta innebär att fossilindustrin under lång tid kunnat påverka svensk klimatpolitik. Även klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari har under sin tid som Luf-ordförande varit på Timbro-resor till USA.”

Läs helda debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/har-pengar-fraan-oljebolag-faatt-styra-regeringens-klimatpolitik

Foto: Redhawk Investment Group