Nyheter

Se hur vi hjälpte Orkla Wound Care Sverige ta ett viktigt steg mot deras hållbarhetsmål

Text: Smurfit Kappa

Orkla Wound Care Sverige levererar en akut räddare i nöden, i form av Cederroths Första Hjälpen och Salvequick-plåster, till arbetsplatser i Europa. Orkla har som mål att endast använda återvinningsbara förpackningar av 75 % återvunnet material 2025.

Utmaningen var att byta ut plastförpackningen utan att kompromissa med produktens skydd och presentation.

VÅR STRATEGI

För att möta dessa krav hjälpte vårt erfarna team dem med att utveckla en ny förpackningslösning. Vi designade en 100% pappersbaserad transport- och hyllförpackning i wellpapp, som både fixerar och skyddar plåsterautomaterna under transport men också framhäver dem effektivt i butiken.

RESULTATET

Den skräddarsydda förpackningslösningen bestående av 80% återvunnen pappersfiber klarade de tuffa transportkraven och var samtidigt mer säljande än tidigare. Denna lösning har resulterat i en reducering av 3,6 ton plast och 14 ton koldioxidekvivalenter årligen vilket har hjälpt Orkla Sverige att ta ännu ett viktigt steg mot att förverkliga sina hållbarhetsmål.