Nyheter

Vad ska man tänka på när man specificerar återvunna aluminiumfasader?

Många faktorer visar det sig. Det är viktigt att veta “vad” man specificerar när det gäller återvunna produkter i aluminium – Återvunnet aluminium ger olika typer av koldioxidavtryck beroende på dess legering och innehåll.

Därför kan fasader, fönster och dörrsystem skapa stor skillnad gällande koldioxidavtrycket för ditt nästa byggprojekt.

WICONA:s moderbolag Hydro har stoppat aluminiumavfall som går till deponi, och har istället skapat Hydro CIRCAL – ett sortiment av aluminiumprodukter tillverkade av återvunnet aluminium efter uttjänta produkter, till exempel fasader och fönster som har demonterats från byggnader och sedan återvunnits helt för att bli till en ny produkt.

WICONA jobbar ständigt för utveckling av nya produkter med ännu högre innehåll av återvunnet aluminium för att generera ett lägre koldioxidavtryck. Det är värt att notera att en producent som marknadsför genomsnittligt återvunnet innehåll på över 90 procent i sina produkter bör dokumentera och påvisa hur stor del aluminiumskrot det är som faktiskt finns i produkten.

På bilden: En WITEC-produkt till passivhus.