Nyheter

Adapteo anställer ny vd

Den 27 juni tillträder Johanna Persson som vd och koncernchef för Adapteo Group. Johanna kommer närmast från det cirkulära textilserviceföretaget Elis där hon innehaft rollen som Chief Operating Officer för den nordiska organisationen. Med rekryteringen tar Adapteo ytterligare ett steg mot att bli ett av de ledande företagen inom hållbarhet i den europeiska bygg- och fastighetsbranschen.

Adapteo är ledande partner inom anpassningsbara och cirkulära byggnadslösningar i norra Europa och har som målsättning att vara en drivande kraft för hållbarhet i branschen. Det är utifrån denna ambition som Johanna Persson, flerfaldigt nominerad till prestigefyllda priser för sitt ledarskap och hållbarhetsarbete, nu värvas som vd och koncernchef.

– Jag är oerhört glad över att kunna välkomna Johanna till Adapteos företagsledning och är övertygad om att hon, med sin stora erfarenhet av ledarskap och service mot såväl privata som offentliga kunder, kommer att bli ett starkt tillskott till vårt bolag. Adapteo är i en tillväxtresa, med flera förvärv och internationella etableringar i bagaget. Rekryteringen av Johanna ger oss ännu bättre förutsättningar för att nå vårt mål om att bli Europas ledande partner inom anpassningsbara byggnader och vara en positiv kraft för hållbarhet i branschen, säger Jens Moberg, styrelseordförande för Adapteo.

Johanna Persson har gedigen erfarenhet av ledarskap och att skapa värde för kunder på en internationell arena. Innan hon blev COO för Elis nordiska, nederländska och belgiska organisation var hon vd för Berendsen Sverige. Dessförinnan har hon innehaft flera ledande befattningar i Sverige och internationellt, bland annat på Nord-Lock och Duni.

– Jag ser fram emot att bli en del av Adapteo och att få lära känna alla nya kunder och kollegor. Precis som textilbranschen står bygg- och fastighetssektorn inför stora klimatutmaningar. Med en cirkulär affärsmodell och ambitiösa hållbarhetsmål har Adapteo goda möjligheter för att vara drivande i den omställning branschen behöver. Samtidigt har vi en ambitiös tillväxtresa framför oss och för att bli framgångsrika i den måste arbetet ske i nära samarbete med kunder, medarbetare och leverantörer, säger Johanna Persson, ny vd och koncernchef på Adapteo.

Johanna Persson tillträder den 27 juni.

Om Johanna Persson:

Tillträder som vd och koncernchef för Adapteo den 27 juni.

Tidigare: Chief Operating Officer, Nordics på Elis (f.d. Berendsen).

Styrelseledamot i Kinnarps Group.

Finalist i “Hållbart ledarskap 2020”, “Årets vd 2018” samt listad som “Framtidens kvinnliga ledare” fyra år i rad mellan 2014 och 2017.

Utbildning: Magisterexamen i företagsekonomi vid Lunds universitet.

Foto: Peter Kroon