Nyheter

Bona i samarbete med Bower för ökad plaståtervinning

Bona inleder samarbete med återvinningsappen Bower som gör det möjligt att panta plastförpackningar från Bona. Genom Bowers pantsystem uppmuntras fler till att återvinna mer och därmed bidra till att spara på jordens ändliga resurser.

Bona®  installerar, renoverar och underhållar premiumgolv. Som ett led i företagets hållbarhetsarbete inleds ett nytt samarbete med Bower, mobilappen som gör det möjligt att panta plastförpackningar. Samarbetet innebär att Bonas konsumentförpackningar i plast kan pantas och därmed tjäna Bower-poäng som omvandlas till pengar eller donationer till välgörande ändamål.

– Bona arbetar systematiskt med att hitta innovativa, smarta och hållbara lösningar som kräver mindre resursförbrukning, säger Björn Johansson, Global Environmental Manager på Bona. I dagsläget återvinns endast omkring tio procent av det plastmaterial som släpps på marknaden i Sverige, enligt IVL Svenska Miljöinstitutet. Det är på tok för lite. Med det nya samarbetet hoppas vi stimulera fler till en aktiv handling. Tillsammans kan vi bidra till ett mer cirkulärt system av plast för minskad miljöpåverkan, avslutar Björn.

Bower erbjuder ett digitalt pantsystem som gör det enkelt för konsumenter att panta och återvinna produkter på ett smidigt sätt via mobilen. Appen har mer än 300 000 användare och som lyckats panta över 27 miljoner förpackningar sedan starten augusti 2019.

– Vi är mycket glada och stolta över att Bona ansluter sig till Bower. Allt fler varumärken tillika användare får upp ögonen för Bower och förstår den reella nytta tjänsten för med. Med en digital pantlösning skapar vi incitament och gör det enkelt och lustfyllt att panta alla sorters konsumentförpackningar. Genom aktiva val kan vi tillsammans göra skillnad där alla vinner, säger Suwar Mert, VD på Bower.

5 enkla steg för att panta din produktförpackning från Bona:

1. Ladda ner Bower appen

2. Skanna Bona-förpackningens streckkod

3. Gå till en återvinningsstation eller din egen privata station

4. Tryck på ”stationer” i appen för att bekräfta att du är på plats och sedan på ”panta förpackningar”

5. Släng din förpackning och belönas med poäng!