Nyheter

Woodsafes hållbarhetsarbete belönas med guld av EcoVadis

EcoVadis är den mest omfattande utvärdering som Woodsafe´s hållbarbetsarbete går igenom.

– Vi är väldigt stolta att kunna meddela att vi nått nivå Guld i EcoVadis årliga hållbarhetsutvärdering, och det under vårt första års utvärdering, säger VD Thomas Bengtsson.

EcoVadis globala nätverk har hittills analyserat mer än 75 000 företag som bedöms och ges poäng från 0 till 100. Bedömningen bygger på 21 kriterier inom områdena Miljö, HR inklusive medarbetarrättigheter, etik och hållbara inköp där dokumentationen skall bevisas för cirka 200 möjliga svar.

I år var första året Woodsafe genomgick EcoVadis objektiva tredjepartsvärdering som resulterade att Woodsafe placerar sig i topp 5% av 75 000 analyserade företag och i topp 1%  ”Overall Score and Environment” av företag som betygsatts av EcoVadis inom tillverkning av trä och produkter av trä och kork, (förutom möbler) samt tillverkning av industrivaror.

– Detta är ett kvitto på att det hållbarhetsarbete som vi arbetar med varje dag skapar skillnad och stärker vår position som det hållbara alternativet gentemot våra intressenter.