Nyheter

JENSEN education öppnar grundskola i Skandia Fastigheters miljöcertifierade Botan

JENSEN education och Skandia Fastigheter har tecknat ett hyreskontrakt omfattande nästan 7000 kvm skollokaler med tillagningskök, idrottssal och skolgård. Med en inplanerad certifiering enligt Miljöbyggnad Silver och Botaniska trädgården som närmsta granne får den nya skolan miljöcertifierade lokaler i ett mycket fint läge.

– Vi tillträdde Botan nu i maj och har jobbat med att sätta oss in i fastigheten och dess alla möjligheter samtidigt som vi fört diskussioner med ett flertal skolaktörer om de möjligheterna, säger Markus Pfister, chef för Skandia Fastigheters samhällsfastigheter och kontor. Det kommer att bli riktigt bra när vi nu, i nära samverkan med vår nya hyresgäst, ska anpassa Göteborgs universitets tidigare forsknings- och utbildningslokaler för mellan- och högstadieverksamhet.

– Vi är mycket glada över att få erbjuda Göteborg ännu en toppskola, säger Mats Rosén Verksamhetschef på JENSEN grundskola. Skolan kommer bland annat präglas av högt studietempo, trygghet och arbetsro samt traditioner och gemenskap.

JENSEN är sedan länge etablerade i Göteborg med en gymnasieskola och en högstadieskola med över 600 elever i kö, och kommer att öppna upp kön till den nya skolan inom kort.

– Förutom miljöcertifieringen kommer vi på hållbarhetsområdet också att diskutera med JENSEN education om hur vi kan hjälpa dem med hälsa och trygghet i skolan, säger Markus Pfister. Vi har tagit fram ett verktyg vi kallar Hälsohoppet för att kunna stötta de som är hyresgäster i våra skolfastigheter med lokaler som är trygga och ger elever goda förutsättningar för rörelse, avslutar Markus Pfister.

Foto: Alexander Idelmann