Nyheter

Veidekke: Bygger miljöcertifierade bostäder åt Selvaag och Nordr i Oslo

Nordr och Selvaag Bolig har gett Veidekke i uppdrag att bygga den första byggfasen med 91 miljöcertifierade lägenheter och en parkeringskällare i Lille Løren Park-projektet öster om Oslo. Uppdraget är en totalentreprenad värd 235 MNOK exkl. MOMS.

– Vi tackar så mycket för uppdraget. Det här är ett spännande projekt som vi har varit med och utvecklat från första början, precis som vi gillar att skapa fina projekt tillsammans med våra kunder. Att bostäderna ska vara miljöcertifierade är också något vi som entreprenör uppskattar mycket, säger direktör Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Løren har blivit som en mysig liten stad mitt i Oslo. Här har en ny och noggrant planerad stadsdel vuxit fram där det tidigare fanns ett industriområde och ett militärläger. När allt är klart kommer Lille Løren Park att ha cirka 350 lägenheter certifierade enligt miljöstandarden BREEAM-NOR och ett dagis. De första 91 bostäderna varierar från 1-rums på 40 m2 till 5-rums på 110 m2. Lille Løren Park kommer att ligga högt i terrängen med bra sol- och ljusförhållanden och med en ny stadspark som närmaste granne.

– Vi har haft ett bra samarbete med Veidekke i flera projekt och är glada att de kommer att bygga åt oss även här. Selvaag Bolig har byggt mer än två tusen bostäder på Løren sedan 2000, och Lille Løren Park kommer att bli ett av de senaste projekten i den nya stadsdelen, säger vice vd Øystein Klungland i Selvaag Bolig.

– Vi i Nordr är glada över att kunna starta bygget av de första 91 bostäderna på Lille Løren Park tillsammans med Selvaag bolig och Veidekke. Vi ser fram emot att utveckla en ny stor stadsdel och bidra till en ny stadspark på ett av Lørens bästa lägen, säger projektdirektör Storby Oslo Sigbjørn Fondenes i Nordr.

Byggarbetet startar efter semestern med planerad inflyttning under sommaren 2024. Läs mer om projektet här. Uppdraget går in i Veidekkes orderstock för andra kvartalet.

Foto: HRTB Arkitekter