Nyheter

Öppnar grönt flaggskepp i Oslo

Torsdag den 18 augusti invigs Ramirents nya gröna kraftcenter på Alnabru i Oslo.

För närvarande är kundcentret på Alnabru fullt utrustat och omprofilerat för att bli uthyrningsföretagets gröna kraftpaket i Stor-Oslo. De allra flesta så kallade ”gröna maskiner” i sortimentet finns nu på Alnabru, där medarbetarna även ska transportera miljövänlig biodiesel ut till kunderna med egna bränslesläp.

Verkställande direktör Fredrik Brandal påpekar att Ramirent Norge, som marknadsledare inom maskinuthyrning, nu vill ta täten inom utsläppsfri uthyrning i Stor-Oslo. Ramirent Alnabru blir koncernens första gröna kraftcentrum, men flera planerar runt om i landet.

– Det här handlar inte alls om greenwashing. Vi har målat lokalt grönt för att signalera och visualisera att Ramirent menar allvar med det gröna skiftet. Men det handlar om mycket mer än utsläppsfria maskiner. Vi vill ge ett erbjudande som stödjer en cirkulär ekonomi där vi ger kunderna en fördel genom att hyra istället för att äga, påpekar vd:n.

Distriktschef för Ramirent Stor-Oslo, Arne Kristian Tønsberg, bekräftar att ett antal åtgärder har genomförts för att filialen på Alnabru ska bli företagets gröna kraftpaket i Osloregionen. En stor del av flottan av ”gröna maskiner” har förts över till avdelningen och dessutom kommer bränslesläp, med tankar och pumpar, att användas för att leverera HVO100 till byggarbetsplatserna. Och planer görs också för en ännu mer miljövänlig logistik i Oslo med ett kortvägstransportkoncept för kunder där de minst belastade tiderna på dygnet används

– Utöver öppet hus har vi fått ett antal kunder och aktörer på marknaden och det kommer att finnas möjligheter att testa ett antal av våra nollutsläppsmaskiner. Vi har bland annat en separat monter med enbart elmaskiner, säger kundcenterchefen på Alnabru; Simen Strandhaug-Larsen.

Ramirent lägger också stor vikt vid kurser och utbildning av medarbetarna i det gröna skiftet så att kunderna får en noggrann vägledning i optimal användning av den nya utrustningen. – Därför kommer både produktchefer, säljare och några av våra leverantörer att finnas på plats under öppningsfesten för att ge användbar information om maskinerna. Vi har även en demovecka på elmaskiner under hela veckan därpå där kunder och intresserade kan provköra maskinerna, förklarar Strandhaug-Larsen.