Nyheter

Hållbart coworking-projekt med AMF Fastigheter

The Park etablerar nu coworking på ytterligare 1 700 kvm i expansiva Marievik. I AMF Fastigheters befintliga lokaler vid Liljeholmskajen kommer The Park erbjuda flexibla konferens- och arbetsplatslösningar, med stort fokus på hållbarhet. Öppningen i fastigheten Marievik 26 planeras till hösten 2022.

I takt med att efterfrågan på flexibla arbetsplatser i attraktiva miljöer stiger, utökar nu coworking-aktören The Park sin verksamhet med ytterligare en destination i Marievik, en snabbt växande del av Liljeholmskajen. Expansionen sker i samverkan med AMF Fastigheter, som The Park sen tidigare hyr fem våningsplan av i Stockholmsverken på Södermalm.

– Marievik har ett perfekt läge för vår första etablering i söderort. Förutom öppna härliga ytor och privata rum erbjuder vi en konferens- och eventavdelning på 550 kvm med utsikt över takåsar och Årstaviken. Redan i höst kan vi välkomna nya medlemmar till vår nya, personliga och kreativa miljö som vi skapar med stort fokus på hållbarhet och återbruk, säger Helena Rex, vd på The Park.

Läget vid Årstaviken och närheten till rekreationsområden och allmänna kommunikationer gör Marievik till en av södra Stockholms mesta attraktiva adresser för arbete och boende. Här vill AMF Fastigheter tillsammans med andra aktörer och Stockholms stad bygga en hållbar och kontrastrik blandstad för morgondagens boende, arbete och fritid. I satsningen ligger ett stort fokus på hållbarhet, med återbruk och upprustning som ledord i förberedelserna av fastigheten, Marievik 26. I och med inflyttningen under hösten 2022 ansluter sig The Park till raden av bolag som har sina fästen i området, så som H&M, The Absolut Company och Alstom.

– Vi är otroligt glada över att utveckla vårt redan goda samarbete med The Park. Marievik står inför en spännande omdaning och The Park är helt rätt samarbetspartner för att gemensamt skapa ett modernt och dynamiskt område där innovativa företag kan utvecklas och växa, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.