Nyheter

Lägre energiförbrukning med nytt grundelement från Finja Betong

Finja Betongs sortiment utökas ständigt och nu är det företagets populära Garage-element som lanseras i en ny variant som bidrar till lägre energiförbrukning. Den nya modellen, som blir ett komplement till dess föregångare, rymmer nämligen mer cellplast, vilket resulterar i ett totalt sett högre isoleringsvärde i grundplattan.

Detta har möjliggjorts genom en utökning av elementets höjd med 100 mm.

– Grunden utgör en enormt viktig del i samband med nybyggnation och med vårt breda sortiment av grunder och cellplast tar vi verkligen fasta på detta. Vårt Garage-element är en omtyckt produkt på marknaden och med den nya, högre varianten möter vi efterfrågan för de som önskar en förhöjd invändig sockel i kombination med ett bättre U-värde, säger Magnus Andersson vice vd på Finja Betong.

Högisolerande och säker konstruktion

Utöver fördelarna gällande isoleringsförmåga, så kallat U-värde, är det även tids- och kostnadseffektivt att bygga med det nya grundelementet. Detta då det går snabbt att montera produkten tack vare en invändigt förhöjd sockel, vilken består av en förmonterad fibercementskiva som även bidrar till en pålitlig konstruktion. Användandet av den nya produkten skapar med andra ord en grundplatta med ett högre U-värde, samtidigt som den är enkel och smidig att hantera och utgör en stabil och trygg grund.

Precis som namnet antyder är Garage-element ett grundelement som med fördel används vid nyproduktion av garage men dess användningsområde är betydligt bredare än så. Produkten, som återfinns i Finjas standardsortiment och därmed är smidig att beställa, fungerar till exempel lika bra till industrihallar där det finns önskemål, behov eller ibland även krav på ett visst isoleringsvärde.