Nyheter

Nytt samarbete accelererar utvecklingen av koldioxidneutrala byggnader

ABB och Caverion, ett expertföretag för smarta och hållbara byggmiljöer baserat i Nord- och Centraleuropa, har idag tillkännagivit ett avtal om fördjupat samarbete för ökad energieffektivitet och hållbarhet. Det gemensamma målet för samarbetet är att tackla utmaningarna att minska koldioxidutsläppen på valda marknader genom att tillhandahålla avancerade, gemensamma erbjudanden i linje med uppkommande kundbehov som minskar koldioxidutsläppen snabbare och mer effektivt.  

ABB levererar tekniska lösningar, inklusive Mission to Zero™, ett koncept som har utvecklats för att hjälpa kunderna att uppnå sina koldioxidneutrala ambitioner med hjälp av energihanteringslösningar för elektrifiering, teknik för distribuerade energiresurser och integration av förnybara energikällor. Kombinationen av ABB:s och Caverions hållbarhetslösningar, integrationskapacitet och expertis kommer inte bara att påskynda utvecklingen av koldioxidneutrala byggnader och kundernas Mission to Zero-projekt, utan också öka de boendes trivsel och komfort.

– Avtalet med Caverion är ett bevis på ABB:s pågående engagemang att möjliggöra ett koldioxidneutralt samhälle genom samarbetets kraft.  Våra gemensamma styrkor kommer att göra det möjligt för kunder i Norden och andra områden att ännu snabbare dra nytta av det senaste inom innovativ, smart byggteknik i enlighet med deras individuella hållbarhetskrav, säger Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.

– Vi på Caverion vill skapa hållbar utveckling för varje kund med de lösningar vi utformar och levererar. Vi gläds åt att utveckla vårt samarbete med ABB och dela gemensamma mål för ett hållbart, koldioxidneutralt samhälle. Tillsammans kan vi förse våra kunder med de allra senaste lösningarna för energieffektiva och hållbara byggnader, säger Uno Lundberg, vd för Caverion Sverige.

Samarbetet inriktas på projekt i Finland, Baltikum, Sverige, Norge, Danmark och Australien och kommer att bredda ABB:s och Caverions erbjudanden i dessa länder för både nya och äldre byggnader.