Nyheter

Debatt: ”Hållbara investerare borde satsa i utsläppsbolag”

”Världen måste ställa om från ”brun” till ”grön” konsumtion. Därför är det bekymmersamt att så många opinionsbildare anser att hållbara investerare bör undvika bolag som är djupt rotade i den fossila ekonomin. Det är genom att vi som ägare ställer krav som vi kan tvinga fram förändringar.”

Det skriver Richard Gröttheim och Johan Florén, Sjunde AP-fonden j en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Valrörelsen är över. Efter en sommar med extremväder och bränder runt om i världen var den allmänna klimatmedvetenheten hög. Men höga energipriser, europeisk utfasning av rysk gas och en övergång till kallare tider, ställde samtidigt väljarna inför en komplex utmaning utan enkla politiska lösningar. Forskarvärlden protesterade mot att klimatfrågorna hamnade i skymundan.”

”Sällan har den dagspolitiska konflikten mellan kort och lång sikt varit så tydlig.”

”Nu krävs ett helhjärtat politiskt åtagande för att genomföra nödvändiga policyförändringar. Det är till och med en grundförutsättning i det internationella energiorganet IEA:s färdplan för att världen ska nå nettonollutsläpp 2050.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/hallbara-investerare-borde-satsa-i-utslappsbolag/

Foto: Benita Welter