Nyheter

De blir ”Gasell 2022”

Dagens Industri utser årligen de snabbast växande företagen i Sverige och i år har Svensk Plaståtervinning tilldelats utmärkelsen ”Gasell 2022”. Svensk Plaståtervinning startade sin verksamhet i Motala 2018 och har idag den högsta omsättningen av alla privatägda företag i Motala kommun.

Sedan starten har antalet anställda gått från 0 till 80 medarbetare. Den regionala gasellgalan hålls den 11 oktober i Linköping och den nationella galan där Svensk Plaståtervinning kan vinna fler priser arrangeras den 5 december i Stockholm.

— Det är så klart en fjäder i hatten att bli utnämnt till ett gasellföretag. Vi har vuxit snabbt på kort tid med ökad omsättning och god lönsamhet. Som icke-vinstdrivande företag investeras vinsten i verksamheten eller kommer kunderna, tillika ägarna, till dels genom minskade förpackningsavgifter, berättar Mattias Philipsson som är vd på Svensk Plaståtervinning.

Svensk Plaståtervinning kommer att fortsätta växa genom bygget av Site Zero som blir världens största och mest effektiva återvinningsanläggning. Företaget letar i dagsläget efter medarbetare inom både logistik och ekonomi, och kommer framöver även behöva kompetens inom bland annat hållbarhet och teknik.

Vill skapa industriell symbios i Motala

Svensk Plaståtervinning har stora visioner. Utöver att bygga Site Zero vill företaget vara drivande i att bygga en industriell symbios kring plaståtervinning i Motala.

— Strategin bygger på samarbeten mellan aktörer som ökar värdet av varandras produkter och främjar innovation. Då förbättrar vi företagens konkurrenskraft, minskar utsläpp och användning av fossila resurser samtidigt som regional utveckling och resurssäkerhet stärks. Vi hoppas vara en motor till att skapa en världsunik industrisymbios där vi kan sluta kretsloppet för plast med minimal klimatpåverkan, det skulle sätta Motala ytterligare på kartan, menar Mattias Philipsson.