Nyheter

Resona flyttar till nytt kontor och använder 70% återbruk i sin kontorsinredning

Måndagen den 3 oktober flyttade Resona in i nya lokaler på Linnégatan 2 i Stockholm. En målsättning under Resonas flytt var att använda sig av så mycket återbruk av gamla kontorsmöbler som möjligt och resultatet blev så högt som 70% återbrukad inredning.

– Vi använde oss av små enkla knep för att lyfta kontoret. Vi lacka om luckor i kök, bytte bänkskiva och målade om. Det är viktigt för oss som bolag, speciellt när vi arbetar med det vi gör, att minska klimatavtrycket så mycket som möjligt. Det tar lite extra tid men i slutändan känns det bra i magen och resultatet blir minst lika bra som när man köper helt nya saker, säger Moa Westander, säljansvarig Resona.

Resona har valt att behålla tidigare hyresgästers skrivbord, ljudskärmar och stolar. Även i konferensrummen valde Resona att behålla konferensutrustningen och de befintliga möblerna. De möbler som man har kompletterat med för att öka trivseln har till stor del ropats in på auktion. Det man köpte nytt var mattor och gardiner i naturmaterial, i stället för syntet. Möbler Resona haft på förra kontoret och som nu blir över säljs för att få nytt liv hos någon annan.

– Klimatfrågan och cirkularitet är en central del i vårt hållbarhetsarbete och det genomsyrar alla våra beslut. Därför var det naturligt för oss att bevara så mycket vi kunde och köpa så lite nytt som möjlig, säger Fredrik Bele, vd Resona.

Foto: Stefan Schweihofer