Nyheter

Nedräkning pågår till Europas största hållbarhetstoppmöte

Nedräkningen till Europas ledande hållbarhetsevenemang, Planetiers World Gathering (PWG), pågår. Med bara 10 dagar kvar kommer toppmötet att locka branschexperter från hela världen att tala om planetens mest angelägna och tidskänsliga frågor.

Årets toppmöte, som äger rum den 24-26 oktober, i Parque Eduardo VII och Pavilhão Carlos Lopes, Lissabon, Portugal, markerar PWG:s fullständiga fysiska återkomst, efter en virtuell, reducerad personlig modell på höjden av pandemin .

30 000 deltagare, 300 talare, 200 startups och 100 investerare från över 90 länder förväntas delta i årets evenemang. Alla delar ett gemensamt mål att vägleda och påskynda omvandlingen av planeten med verkliga, hållbara lösningar.

Planetiers World Gathering innehåller föredrag från flera högprofilerade talare, inklusive:

Ali Tabrizi – NETFLIX Seaspiracy Director och naturvårdare

Gloria Reuben – Skådespelerska och ordförande för Waterkeepers Alliance

John Fullerton – Thought Leader, grundare och VD för Capital Institute och Impact investor

David Simas – VD för Obama Foundation

Cyrill Gutsch – Grundare och VD för Parley for the Oceans

Mary-Alice Arthur – En berättelseaktivist som specialiserat sig på systemförändringar

Prof. Mohan Munasinghe – fysiker, ingenjör, ekonom och medpristagare av Nobels fredspris

Satya Tripathi – generalsekreterare för Global Alliance for a Sustainable Planet och tidigare biträdande FN:s generalsekreterare.

Planetiers World Gathering grundades 2017 av unga entreprenörer som var ivriga att föra samman företag, offentliga och privata organisationer och medborgare och mobilisera dem i kampen för en hållbar framtid. Toppmötet kommer att innehålla ämnen som ekologi, klimatförändringar, hälsa, fattigdom, utbildning och fred och syftar till att koppla samman viktiga industriaktörer för att driva effektiva och varaktiga förändringar. Organisationen backas upp av partnerskap med flera högprofilerade organisationer, såsom Europeiska kommissionen, Tourism of Portugal och Lissabons kommun.

I en kommentar till Planetiers World Gathering sa VD och medgrundare Sérgio Ribeiro:

– Med bara 10 dagar kvar till Planetiers World Gathering 2022 är vi verkligen glada över att ha ett så fantastiskt program och så många utmärkta talare. Planetiers skapades för att påskynda förändringar i världen och nivån av engagemang från företag, innovatörer, investerare, aktivister och privatpersoner har varit oerhört uppmuntrande. Det visar att vårt mål att bygga en hållbar och rättvis framtid är möjligt när de människor som kan förändra världen går samman för att göra det.