Nyheter

E-TRON ska leverera eldrivna arbetsfordon till myndighet under Försvarsdepartementet

En myndighet som faller under Försvarsdepartementet har nyligen avslutat en upphandling gällande ramavtal för eldrivna arbetsfordon där E-TRON AB till slut stod som vinnare med sitt fordonsmärke PRO Litium.

Myndigheten genomgick ett grundligt test av totalt fem olika fordonsmärken där fordonen betygsattes efter bekvämlighet, köregenskaper och kvalitet på materialval. PRO Litium från E-TRON AB stod som vinnare i testerna.

Det uppskattade totala behovet som omfattas av ramavtalet uppgår till en volym om 20 fordon under avtalets längd och avser olika modeller från E-TRONs fordonsmärke PRO Litium inklusive en VAN-modell med kylaggregat.

Mer information om PRO Litium

Fordonsmärket PRO Litium består av helt eldrivna arbetsfordon med olika chassilängder och finns i versioner med flak, skåp kombinerat med flak och i VAN version. Fordonen finns i två olika klasser: Motorredskap klass 2 – 30 km/h samt N1 lätt lastbil – 60 km/h.

PRO Litium är konstruerade från grunden som arbetsfordon. Det innebär motorer med högt vridmoment, underhållsfria litiumbatterier, kraftigt byggda chassin och hög last- och dragkapacitet.

Fotnot: På grund av en sekretessklausul i avtalet kan namnet på myndigheten ej lämnas ut.