Nyheter

Anette Harby – ny Kommunikations- och hållbarhetschef på SBF Fonder

Idag tillträder Anette Harby rollen som Kommunikations- och hållbarhetschef på SBF Fonder AB. Tjänsten är ny och en del av SBFs långsiktiga satsning för att öka bolagets närvaro på kapitalmarknaden.

– Alla ansvarsfulla bolag som vill bygga långsiktiga värden vet att hållbarhet är något som måste stå högt upp på agendan. SBF har sedan länge haft ett starkt operativt hållbarhetsarbete och vi ökar nu vårt fokus ytterligare, bland annat genom den här nya rollen, säger SBF Fonders VD, Carl Adam Rosenblad, och fortsätter:

– Jag är väldigt glad över att välkomna Anette till teamet. Hennes kunskap och kompetens inom både kommunikation och hållbarhet är ett värdefullt tillskott för oss som bolag och något som jag är övertygad om kommer våra kunder till gagn.

– Jag ser fram emot att bli en del av SBF-teamet och omfamna de möjligheter som följer en ambitiös tillväxtagenda. SBFs tydliga ambition och fokus på hållbarhetsarbete tilltalar mig som person, men framförallt stärker det potentialen i SBFs erbjudande till både sparare och investerare så väl som hyresgäster, säger Anette Harby.

Anette Harby kommer närmast från pensions- och försäkringsbolaget SPP där hon haft flera ledande roller. Senast kommer hon från en roll som Marknads- och kommunikationschef.

Anette Harby kommer ingå i SBF Fonders ledningsgrupp.

Foto: Gerd Altmann