Nyheter

Consto bygger hyresrätter – certifierade enligt Svanen i Slagsta Strand

Consto bygger 599 hyresrätter i Slagsta Strand i Botkyrka kommun, söder om Stockholm, med gångavstånd till Slagstabadet och Slagsta Marina. Projektet beräknas vara klart 2025.

Consto tecknade ett avtal med Botvid Holding avseende totalentreprenad hösten 2021. Botvid Holding är beställare och NREP är sluttagare. NREP har köpt samtliga fastigheter och planerar att förvalta dessa.

– Vi tackar för förtroendet och efter många års samarbete är vi väldigt glada över att ingått i ytterligare ett avtal med Botvid Holding. Vi har i tidigt skede arbetat fram produkten tillsammans med Prepart, som agerat konsult åt Botvid Holding. Tillsammans har vi arbetat mot gemensamma mål och projektbudget, säger Adam Hedman, Arbetschef på Consto.

De 599 hyresrätterna är fördelade på sex huskroppar och den totala ytan är på ca 58 000 kvm bruttototalarea (BTA). Här ryms 4 lokaler, källare/garage samt 19 bokaler, är en boendeform som kombinerar lokal.

Det är en genomtänkt arkitektur som bland annat visar sig i valet av olika typer av fasadmaterial. Här har arkitekten valt att blanda tegel, puts och trä.

På taken planeras solceller och beräknad årlig elproduktion är på minst 300 000 kWh. 10 % av parkeringsplatserna kommer att ha laddstationer för elbilar och det planeras en möjlighet för utökning. Fastigheten certifieras enligt svanen och den totala projektkostnaden är ca 840 000 000 SEK.

Första spadtaget togs redan i januari 2022 och nu är projektet i produktion. Projektet är uppdelat på Slagsta Strand kvarter 7, kvarter 8 och kvarter 9. På samtliga kvarter (Kv 7-9) pågår just nu stommontage. Projektet planeras att vara färdigställt i september 2025 och projektet följer tidsplanen.

Området Slagsta Strand ligger vid Mälaren i Botkyrka kommun i Stockholms län och vissa av lägenheterna får utsikt över Mälaren.

– Det är roligt att få vara med och bygga upp ett helt nytt bostadsområde i Botkyrka. Projektet bidrar till att många får nya hem som är moderna, har hög kvalitet och med närhet till vattnet, säger Adam Hedman, Arbetschef på Consto.