Nyheter

Moderata ungdomsförbundet: ”Den ”gröna revolutionen” i norr måste genomlysas”

”Regeringen måste ge skattebetalarna insyn i projekten de finansierar, och detta gäller i högsta grad projektet Hybrit i norr. Risken är stor att skattepengar slösas bort.”

Det skriver Douglas Thor, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet och Julia Järnberg, distriktsordförande Moderata ungdomsförbundet, Norrbotten i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Regeringen måste sluta blåsa upp den potentiella gröna bubblan i norr och istället dra i handbromsen. Skattebetalarna står för en stor del av risktagandet genom miljardinvesteringar, men har ingen insyn i projektens rimlighet. Det minsta man kan begära är en genomlysning av projekten för att se hur realistiska de är, annars riskerar särskilt unga norrlänningar bli de som får betala priset.”

”Miljarder av skattebetalarnas pengar har redan investerats i de lovordade företagen i norr vars idé är att göra stål utan kol. Idén är att ersätta kolet med vätgas. Blir deras projekt verklighet och kommersiellt är det verkligen en grön revolution. Med tanke på att Hybrit själva inte kunnat förklara hur projektet ska bli verklighet väcks dock frågan om detta inte kommer bli en dyr affär för skattebetalarna, unga och norrlänningarna.”

Läs hela debattartikeln här:

www.svd.se/debatt