Nyheter

Carglass® erhåller guld i Ecovadis för femte året i rad

När det ledande utvärderingssystemet Ecovadis delade ut senaste årets utmärkelser kammade Carglass® hem guld för femte året i rad. I utvärderingen tar Ecovadis hänsyn till miljö, arbetsförhållanden, affärsansvar, etik och hållbara inköp. Alla dessa är områden Carglass® fokuserar extra mycket på i samband med sin värdegrund – att bidra till en positiv samhällsutveckling.

Under den senaste omgången av Ecovadis utdelning av utmärkelser mottog Carglass® guld. Det innebär att bilglasföretaget tillhör de främsta fem procenten av de som blir betygsatta.

Hårt arbete lönar sig

Sedan flera år tillbaka har koncernbolaget Belron, som Carglass® tillhör, deltagit i FN:s Global Impact som går ut på att FN erbjuder stöd när det kommer till företagsansvar och vägleder alla företag, oavsett storlek, inom hållbarhet och hjälper dem att sätta upp en strategi – ett arbete som bidragit till Carglass® höga ranking från Ecovadis.

– Vi är väldigt stolta över att vi de senaste åren erhållit Ecovadis guldmedalj för detta arbete. Det känns väldigt bra att få ett kvitto på att vi arbetar med de här frågorna på rätt sätt, särskilt eftersom vi verkligen har växlat upp vårt hållbarhetsarbete. Det märks att det genomsyrar hela verksamheten och att alla anställda känner en stolthet i det vi gör och tar det på allvar, säger Morten Bjørlo, vd för Carglass®.

Mot platinum 2023

Med målsättningen att ha en positiv inverkan på samhället arbetar Carglass® aktivt med samtliga områden som Ecovadis analyserar. Bland annat återvinner företaget 100 procent av allt glas som byts i verkstäderna. Avfall som till exempel batterier, isocanyater, lim och resin sorteras noggrant i miljöskåp. Dessutom försöker bolaget alltid att laga glasen i första hand då det är skonsammare för miljön. Nästa steg efter guld i Ecovadis utvärderingssystem är platinum som den främsta procenten av de deltagande företagen erhåller, ett mål som Carglass® hoppas nå inom en snart framtid.

– Inför nästa år satsar vi såklart på att nå platinum. Vi tar vårt arbete med samtliga områden på allvar och ser fram emot att göra det ännu bättre 2023, avslutar Morten Bjørlo.