Nyheter

City Gross beställer klimatsmart LED-belysning från TopRight

Smart-techbolaget TopRight Nordic har fått i uppdrag att utrusta City Gross stormarknad i Kungens Kurva med ny klimatsmart belysning. Beställningen är värd ca 3 MSEK och energibesparingen uppgår till ca 67% vilket motsvarar 7,6 miljoner kWh och 950 000 kg CO2 över 11 år.

TopRight har tidigare levererat SMART LED™ till utvalda, mindre City Grossbutiker men nu utvecklas samarbetet ytterligare. City Gross genomför just nu en energikartläggning av samtliga 42 butiker runt om i Sverige med målet att kraftigt minska elförbrukningen.

Energikrisen samt ett EU-direktiv som förbjuder all produktion och försäljning av kvicksilverbaserade ljuskällor fr.o.m. september 2023 medför att efterfrågan på LED och smart ljusstyrning ökar kraftigt. TopRight kundanpassar belysningslösningar för att maximera energibesparingen och samtidigt höja ljuskvaliteten. Några av de klimatsmarta lösningarna är intelligent ljusstyrning och TopRights unika SMART LED™, som gör bytet av gamla lysrör till mer energieffektiva LED-lysrör möjligt i befintlig armatur.

– Att vi nu även får utrusta City Gross stormarknad i Kungens Kurva är ett bevis på hur klok, energieffektiv och klimatsmart vår ljuslösning är. Det mest fantastiska är att alla är vinnare här – kunden, kundens kund, vi och moder jord. Bättre än så blir det inte, säger Anders Myrbäck, VD på Topright Nordic

Installationerna kommer att ske under 2023 och ordervärdet för butiken i Kungens Kurva är på ca 3 MSEK.

Om SMART LED™ från TopRight Nordic

Med TopRight Nordics LED teknik erbjuder vi kompletta belysningslösningar – kostnadseffektiva, energisnåla och miljövänliga. Ljusmiljöer skräddarsys utifrån design, integration, ljusmängd, miljökrav och smart styrning för att optimera både energibesparing och ljuskvalitet.

Energibesparingen för belysning är cirka 50-90 procent, beroende på jämförelsebelysningens typ och ålder. SMART LED™-teknikens mångfaldiga livslängd jämfört med traditionella ljuskällor, innebär markant lägre drift- och underhållskostnader för belysningen. Besparingen betalar den nya belysningens kostnader och installation på mycket kort tid, vanligtvis under tre år.

Läs mer på:

www.toprightnordic.com