Nyheter

Bitus lanserar värmebehandlat trä

För att möta marknadens behov av hållbara byggnadsmaterial, lanserar Bitus ett nytt sortiment av träskydd bestående av värmebehandlat trä.

Ett bredare sortiment av träskydd

Bitus har inlett produktion och försäljning av värmebehandlat trä. Satsningen innebär en fortsatt utveckling mot mer högförädlade produkter inom träskydd och ett tydligare fokus på projektförsäljning till kunder som värdesätter estetiskt tilltalande träprodukter med en attraktiv hållbarhetsprofil. Värmebehandlat trä utgör ett alternativt träskydd och kompletterar Bitus befintliga produkter som består av både tryckimpregnerat, linoljebehandlat samt brandskyddat trä.

Om produkten

Värmebehandling innebär att träråvaran hettas upp vilket medför att materialets egenskaper förbättras. Behandlingen gör träet mer beständigt mot fukt, mögel, insekter och röta, samtidigt som det ger träet en unik mörkbrun färg och även ger en ökad formstabilitet. Värmebehandling av trä är en beprövad och hållbar metod som inte kräver några kemiska tillsatser.

Användning

Värmebehandlat trä ger bra skydd mot fukt och röta, vilket gör det lämpligt för användning i konstruktioner utomhus som till exempel på fasader, till trädäck och liknande tillämpningar. Det är även möjligt att kombinera värmebehandling med en brandskyddsbehandling.

– Det är mycket glädjande att vi nu även kan erbjuda värmebehandlat trä och att vårt kunderbjudande med detta nu blir mer heltäckande, säger Roger Eckerstig, Vd Bitus.

FAKTA

Dotterbolaget Bitus är en del av Bergs produktområde Wood Protection och är en av Europas ledande producenter av impregnerade träprodukter för både den svenska marknaden och för olika exportmarknader.