Nyheter

Den första kommersiella produkten ur Piteås unika testbädd för hållbara kompositer

Ett stort framsteg i Sveriges första testbädd för hållbar komposittillverkning som finns hos RISE i Piteå. Nu har den första kommersiella produkten kommit ut ur testbädden, ett biobaserat kompositmaterial som kan revolutionera materialanvändningen i flera branscher, inte minst inom fordonsindustrin.

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material.

I bolagets tre verksamheter innovationsarenan, inkubatorn Go Business och konserthuset Studio Acusticum möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Nu är det även klart att Go Business har fått finansiering att starta ett nytt program som ska ge unga verktyg och nätverk att utveckla sina idéer. Målet är att ta vara på ungas innovationskraft och bidra till att fler nytänkande företag bildas.