Nyheter

Ny produkt- och hållbarhetschef tar plats hos Xella

Även om byggbranschen står inför svåra tider just nu, går Xella fortfarande starkt framåt i Skandinavien. Som en del av en större skandinavisk expansion har tillverkaren av hållbara bygglösningar i lättbetong och kalksandsten valt att anställa ett bekant ansikte i form av Joakim Wandegren, som skandinavisk Head of Technical & Sustainability.

Just nu förutspås svåra tider för byggbranschen, men trots det har den innovativa tillverkaren av hållbara bygglösningar Xella valt att expandera i Skandinavien. Bland annat har de valt att anställa Joakim Wandegren som ny skandinavisk produkt- och hållbarhetschef.

För många – framför allt i Sverige – kommer Joakim Wandegren dessutom att vara ett bekant ansikte hos Xella, där han var försäljningschef för den svenska marknaden fram till 2017.

Genom åren har Joakim Wandegren arbetat på flera av de ledande materialproducerande företagen i Sverige och tack vare sin erfarenhet är han idag specialist på murverk och stenhus i lättbetong och lättklinkerbetong. Senaste befattningen var som produktchef för affärsområdena block och fasadputssystem på Finja Betong AB.

Ökat fokus på teknik och hållbarhet

Joakim Wandegren är utbildad ingenjör och i sin roll hos Xella kommer han att vara en viktig kugge i arbetet med att driva företagets utveckling inom hållbarhet framåt och att se till att hålla produktutvecklingen i fas med den gröna omställningen. Dessutom kommer Joakim Wandegren att stödja säljarna, beställarna och kunderna med tekniska frågor – på företagets alla marknader i Skandinavien.

– Jag har valt att återvända till Xella för att jag helt enkelt älskar materialet och produkterna. Dessutom är det en perfekt tjänst för en som mig, som har både en kommersiell och en teknisk sida, samtidigt som jag har hållbarhet som mantra för allt jag jobbar med. Jag ser mycket fram emot att kunna utnyttja båda sidor av mig själv och samtidigt fungera som en länk mellan Skandinavien och vårt tyska huvudkontor, säger Joakim Wandegren.

Han kompletteras av Fredrik Johansson, CEO för Xella Skandinavien:

– Joakim kommer att vara till stor nytta för oss på Xella, både internt och för våra kunder. Med sin breda kompetens och djupa kunskap kommer han att kunna erbjuda den tekniska expertisen som våra kunder kräver och förtjänar.

Fredrik Johansson avslutar:

– Vi är glada att välkomna Joakim tillbaka till Xella-familjen. Som tur är känner han redan till produkterna, organisationen och kunderna, så han kommer att stärka det skandinaviska teamet redan från första början.