Nyheter

Beijer Electronics Group utser Lena Westerholm till hållbarhetschef

Lena Westerholm har utsetts till Group Head of Sustainability i Beijer Electronics Group AB. Rollen är nyinrättad på koncernnivå för att ytterligare lyfta fokus och kompetens inom hållbarhetsområdet.

Beijer Electronics Groups produkter bidrar till att minska kundernas klimatavtryck. I sin nya roll kommer Lena Westerholm dels bidra till att tydliggöra hur koncernen skapar mervärde för kunderna, dels utveckla både koncernens och affärsenheternas hållbarhetsarbete och hållbarhetsrapportering. Hon tillträder sin nya roll den 22 maj 2023.

– Jag är mycket glad över att välkomna Lena Westerholm till Beijer Electronics Group. Lena har med sig en otroligt djup och bred erfarenhet från att driva hållbarhetsfrågor i en industriell kontext och kommer att bidra till att lyfta vårt fokus och vår kompetens inom området, säger Jenny Sjödahl, VD och koncernchef i Beijer Electronics Group.

Lena Westerholm kommer närmast från rollen som Sustainability Manager ABB Sverige samt Global Sustainability Manager för affärsområdet Robotics and Discrete Automation ABB Ltd. Lena har en magisterexamen i miljövetenskap från Umeå universitet och har arbetat 23 år i ABB-koncernen i många olika roller inom hållbarhet och verksamhetsutveckling. Hon är också senior rådgivare inom hållbarhetsområdet i ett antal olika forum.

Lena Westerholm kommer att ha en delad roll − Group Head of Sustainability på Beijer Electronics Group och medlem i koncernledningen, samt VP Sustainability och medlem i ledningsgruppen för affärsenheten Westermo.