Nyheter

Emil Lundgren – elteknikpartner i omfattande återbruksprojekt

Emil Lundgren har fått förtroendet att utföra samtliga elinstallationer i ombyggnationen av kontorsfastigheten Greenhouse i Solna strand. Projektet kännetecknas av ett stort fokus på att söka hållbara lösningar. Emil Lundgren kommer bland annat utföra installationer för el, tele, fiber och data. Beställande kund för projektet och byggherre är Humlegården Fastigheter AB.

– En del av projektet innebär att vi kommer ta ner befintlig armatur, som moderniseras och system anpassas, för att därefter monteras och installeras av oss igen. Projektet är verkligen ett lysande exempel på att tillvarata resurser och återbruka det vi redan har, säger Marcus Millevall, projektledare Emil Lundgren Stockholm City.

Projektet, som går under namnet Greenhouse, omfattar en yta av cirka 28 000 kvm. Här skapar Humlegården en dynamisk miljö med flexibla lokaler, anpassade för moderna arbetssätt. I utvecklingen av fastigheten har ett stort fokus legat på återbruk, där ett av initiativen innebär att befintliga armaturer byggs om och återanvänds. Utöver kontor, mötesrum och konferenslokaler kommer Greenhouse även att bjuda på gröna oaser.

Hela byggnaden ska miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use med nivån Very Good*.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet på plats. Att byta över 2 700 armaturer är ett omfattande projekt och här visar Emil Lundgren verkligen på stor flexibilitet och hög kompetens, säger Clas Boudrie, projektchef för Humlegården Fastigheter.

– I våra åtaganden för Greenhouse i Solna ser vi ett stort nytänkande och långsiktighet där vi tillsammans med kunden skapar klimatsmarta lösningar i en redan existerande byggnad som anpassas för framtiden. Vår mångåriga kompetens och erfarenhet inom installationsarbete kommer väl till användning under projektets gång och det blir extra motiverande att delta i ett projekt med så stort fokus på hållbara val och lösningar för återbruk, säger Emil Pärnlind, affärsenhetschef Emil Lundgren Stockholm City.

Emil Lundgren påbörjade projektet under hösten 2022 och beräknar slutföra till sommaren 2024.

*BREEAM In-Use är BRE:s (Building Research Establishment) internationella miljöcertifieringssystem för existerande byggnader. Syftet med BREEAM In-Use är att minska befintliga byggnaders miljöbelastning.