Nyheter

Storsatsande Byggelement förstärker på säljsidan

Byggelement gör sin största satsning någonsin på klimatförbättrade betongelement. Som en del i detta förstärks säljorganisationen med projektledaren Mikael Cicek och projektchefen Robin Heimann.

Byggelement investerar 450 miljoner kronor i fabrikerna i Ucklum och Hallstahammar. Det innebär en fördubblad kapacitet att tillverka väggar och bjälklag med ett halverat cementbehov. För att möta den ökade efterfrågan på klimatförbättrade produkter förstärker Byggelement organisationen med Mikael Cicek, säljande projektledare, och Robin Heimann, projektchef.

Mikael Cicek har sex års erfarenhet från Abetong där han varit både säljare och projektledare och byggt upp ett stort nätverk i branschen.

– Det känns väldigt spännande att ansluta till ett företag som gasar när andra bromsar. Byggelement ligger dessutom i framkant på miljöområdet med ECO-Prefab och som säljare uppskattar jag att kunna erbjuda marknadens bästa produkter, säger Mikael.

Även Robin Heimann ansluter från Abetong där han har mångårig erfarenhet som konstruktör, projektledare och säljare.

– Jag kommer in i ett väldigt intressant skede där Byggelement precis påbörjat nybyggnationen av fabrikerna. Det känns bra att få vara med från början och jag ser fram emot att kunna använda min erfarenhet för att sälja in nya affärer och stötta säljare och projektledare i deras affärer, säger Robin.

Fredrik Adamsson, avdelningschef på Byggelement, är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Vi förstärker med två väldigt erfarna och kompetenta medarbetare. Vår produktionskapacitet kommer att öka med stora volymer och Mikael och Robin kommer att vara viktiga för att nå Byggelements högt ställda mål.