Nyheter

Cebon Group lanserar inkubator: ”Ska bli magnet för idéer”

Cebon Group, företagsgruppen i Göteborg bakom varumärken som GP Batteries och Housegard, lanserar Cebon Incubator för att hitta och utveckla nya affärsidéer inom områden som till exempel grön energi och säkerhet.

– Vi vill vara en magnet för idéer, och har en entreprenörsdriven företagskultur med ett brett globalt nätverk och finansiell kraft att göra skillnad, säger Ulf Sandberg, ansvarig för Cebon Incubator.

Cebon Group är ett entreprenörsdrivet företag med en redan stark kultur av att uppmuntra idéer från medarbetarna i de olika bolagen. Nu lanserar göteborgsbolaget en egen inkubator:

– Min roll som ansvarig för inkubatorn kommer att handla om att lyssna, lära, stödja och förstå de som kommer till oss – vi vill kunna förvalta och omvandla din idé till en ny kommersiell produkt, ett eget bolag eller en avdelning i befintlig organisation där idén kan fortsätta att utvecklas, säger Ulf Sandberg, Head of Incubator på Cebon.

Cebon Group är moderbolag till bland annat GPBM Nordic, GPBM Italy och GPBM France som arbetar inom affärsområdena brandsäkerhet, industriella batterilösningar samt konsumentbatterier och med varumärken som exempelvis GP Batteries och Housegard. Med distribution och personal i sju länder har man en stark distributionsorganisation som kan stödja en ny produkt eller tjänst i en lansering. Grön energi, hållbarhet, elektrifiering och säkerhet är de gemensamma nämnarna för bolagen i Cebon Group.

– Det är där samhällsdebatten är, våra affärsområden är megatrender idag, och det finns massor av människor som går och bär på idéer men som kanske är osäkra på hur de ska förverkligas. Vi ska vara öppna för djärva innovatörer och individer som vågar gå mot strömmen. Omvärlden är inne i en förändringsprocess och vi ska ligga i framkant i den utvecklingen, och som inkubator har vi rätt beredskap som en magnet för idéer, säger Ulf Sandberg:

– Det vi tillhandahåller är en nyfiken miljö där idéer får syre, med kompetens, decennier av erfarenhet, ett brett globalt nätverk och kapital, allt som behövs för att förverkliga innovativa affärsidéer, säger Ulf Sandberg.

Att uppmuntra innovation och nytänkande löper som en röd tråd genom hela Cebon Group, och etablerandet av en inkubator är ett logiskt steg i samma riktning:

– Cebon Incubator innebär ett nytt och viktigt steg för oss. Att ta oss an problem och omvandla dessa till starka idéer har alltid varit företagsgruppens främsta drivkraft. Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som ska se och lösa morgondagens problem. Cebon Incubator blir en vital del i arbetet att fortsatt vara relevanta och attraktiva genom att hitta och utveckla långsiktiga förmågor, säger Stefan Rundéus, VD och en av grundarna av Cebon Group.