Nyheter

Debatt: ”Vi behöver en politik som stöttar hållbart byggande”

”Vi välkomnar högre krav på hållbarhet i samhällsbyggnadsbranschen och är beredda att möta dessa. Men då behöver vi rätt regelverk.”

Det skriver Christina Heikel, Stadsutvecklingsansvarig vid Västsvenska handelskammaren, Anna Sunnerö, Vd, Sunnerö arkitekter, Marcus Rydbo, Divisionschef för Arkitektur, byggnader och miljö, Norconsult, Matilda Svenning, Avdelningschef för Arkitektur och stadsutveckling, Tyréns i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Hur ser vi till att den pågående samhällskrisen inte trumfar det långsiktiga hållbarhetsarbete som är en förutsättning för vårt framtida samhälle?”

”Hanteringen av kriser kan ofta vara enögd och inriktad på det dagsaktuella. I själva verket kräver svåra tider mer än någonsin att vi lyfter blicken, arbetar gemensamt och tänker långsiktigt.”

”LÄS MER: ”Offentligt byggande har en viktig roll som förebild” 

”Klimatkrisen har inte tagit en paus. Ändå ser vi en politik som i delar riskerar att leda oss bort från den gröna omställningen.”

”Vi som verkar inom samhällsbyggnadsbranschen har sedan flera år tillbaka försökt bygga ett hållbart samhälle utifrån de möjligheter och regelverk som finns. Vi har redan kommit en bra bit på vägen. Nu är det läge att gasa på snarare än bromsa in. Vi behöver en politik som stöttar det arbete som vi har påbörjat.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/vi-behover-en-politik-som-stottar-hallbart-byggande/