Nyheter

Roofit.Solar får in 6,45 miljoner euro för att boosta integrerade solcellstak

Roofit.Solar, ett ledande klimatmedvetet tillväxtbolag, har framgångsrikt fått in 6,45 miljoner euro i en finansieringsrunda ledd av BayWa r.e. Energy Ventures och EdgeCap Partners. Det estniskt baserade företaget kommer att använda de nya medlen för att öka produktionskapaciteten och utöka distributionen, för att möta den ökande efterfrågan på soltaksel över hela Europa och övriga världen.

– Med stöd av vår starka investerarbas fortsätter vi vårt uppdrag: att erbjuda husägare eleganta solcellstak av metall som ett alternativ till traditionella solpaneler. Dessutom strävar vi efter att vara det självklara valet för den traditionella takindustrin som vill gå över till solenergi”, avslöjade Andres Anijalg, medgrundare och VD för Roofit.Solar.

Roofit.Solar integrerade (BIPV) solcellstak av metall gör det möjligt för husägare att generera solenergi, sänka sina elkostnader och bekämpa klimatförändringar.

Roofit.Solar har framgångsrikt fått in 6,45 miljoner euro i en finansieringsrunda ledd av befintliga investerare BayWa r.e. Energy Ventures och EdgeCap Partners. Hittills har Roofit.Solar fått in totalt 17 miljoner euro i de olika finansieringsrundorna och ytterligare 2 miljoner euro i bidragsfinansiering.

Det estniska baserade företaget planerar att använda medlen för att öka sin produktionskapacitet för att möta den växande efterfrågan på soltaksel i Europa.

– Roofit.Solar är på väg att bli en av marknadens ledande aktörer. Med fortsatt stöd från vår befintligt starka investerarbas fortsätter vi vårt uppdrag: att erbjuda husägare eleganta solcellstak av metall som ett alternativ till traditionella solpaneler. Vidare strävar vi efter att vara det självklara valet för den traditionella takindustrin som vill gå över till solenergi, säger Andres Anijalg, VD och medgrundare av Roofit.Solar.

Den nya finansieringen kommer möjliggöra Roofit.Solar att växa avsevärt på sina hemmamarknader, Tyskland, Sverige och Estland, samtidigt som distributionsnätet utökar över hela Europa. Ytterligare medel kommer att användas för att utbilda installationspartners, utveckla nya produkter, förbättra företagets egenutvecklade mjukvara för takplanering och förbereda för inträde på nya marknader.

Roofit.Solar grundades 2016 för att tillhandahålla en lösning för husägare som letade efter solpaneler som inte förändrade utseendet på deras hem. Idag är företaget på väg att bli en av de ledande leverantörerna av eleganta solcellstaklösningar för både privatkunder och takindustrin som samtidigt bidrar till utvecklingen av ett globalt hållbart energinätverk.

– Solenergi är en av de viktigaste pelarna i den globala omställningen till grön energi. Det dedikerade teamet på Roofit.Solar har bevisat att kombinationen av solcellstakmoduler med praktisk programvara inte bara är effektiv och lönsam utan också har potential för exponentiell tillväxt. Det är därför vi är säkra på att förlänga vårt långsiktiga partnerskap med Roofit.Solar, säger Greg Zavorotniy, investeringsdirektör på BayWa r.e. Energy Ventures.

Roofit.Solar upplevde stor tillväxt under 2022: Den årliga intäkten tredubblades, medan produktionen av solcellsmoduler nästan fördubblades. Dessutom har företagets teamstorlek mer än fördubblats det senaste året.

– Vi har stadigt ökat våra intäkter, utvecklat produkter och mjukvara och tecknat avtal med kända distributions- och takföretag i hela Europa. Som ett resultat har vi vunnit förtroende och stöd hos våra intressenter, och går in i 2023 med självförtroende i ryggen efter ett exceptionellt starkt 2022, säger Raimond Russak, CFO och medgrundare av Roofit.Solar.

– Denna extra finansieringsrunda speglar hela vårt teams ansträngningar då vi fortsätter leverera på vårt uppdrag för en mer hållbar planet.