Nyheter

BMI Sverige lanserar nya Monier takpannor – skonsammare för miljön

Nu lanserar BMI Sverige, en av Europas ledande leverantörer inom takläggning, en ny typ av ytbeläggning på alla sina Monier betongtakpannor. Den nya ytbeläggningen är skonsammare mot miljön samtidigt som den ger samma effektiva skydd mot mossa- och algtillväxt som dagens takpannor. Något som är helt i linje med branschens krav på mer miljövänliga produkter.

Under flera år har BMI tillsammans med en av världens ledande leverantörer till byggbranschen tagit fram den nya ytbeläggningen som ska användas på alla takpannor av märket Monier. Det traditionella sättet att förhindra mossa- och algtillväxt på målade ytor utomhus har varit att tillsätta filmkonserverande kemikalier i färgen. I likhet med exteriörmålning för hus har detta också varit den traditionella metoden för betongtakpannor.

Den nya ytbehandlingen har så goda mekaniska egenskaper att de filmkonserverande kemikalierna inte längre är nödvändiga för att uppnå skydd mot mossa- och algtillväxt. Därför får du ett lika bra skydd som tidigare, bara mer miljövänligt, säger Mikael Berg, ansvarig för BMI:s produktportfölj Monier Brand för sadeltak i Norden.

Den nya ytbeläggningen är hårdare och absorberar mindre vatten, vilket resulterar i att mindre smuts fastnar på ytan. Ytan torkar också ut snabbare efter att den blivit blöt. Dessa två egenskaper fungerar i synergi med varandra och bidrar till att minska biologisk tillväxt på takpannor. Med sitt välkända varumärke Monier har BMI ett brett utbud av takpannor som finns i flera olika vackra färger. Betongtakpannor säljs i de flesta större byggvaruhus, men går även att beställa direkt från snickaren.

Med Moniers nya ytbeläggning blir det lättare för snickare och privatpersoner att välja en takpanne som är mer miljövänlig, utan att kompromissa med kvalitet eller design. Snart kommer hela Moniers produktion av betongtakpannor i Danmark att gå över till den nya innovativa ytbeläggningen.