Nyheter

Adapteo rekryterar hållbarhetsdirektör till koncernledningen

Från och med mars 2023 utser Adapteo två nya roller till koncernledningsgruppen. Jeffrey De Clercq tillträder tjänsten som Chief Commercial Officer (CCO), från och med 1 mars. Adapteo utser även Lina K Wiles till Chief Sustainability Officer (CSO) från och med den 13 mars. Båda rollerna kommer att rapportera till Johanna Persson, VD och koncernchef för Adapteo.

Adapteo, en ledande partner inom anpassningsbara och cirkulära bygglösningar i norra Europa, har haft en betydande tillväxt i intäkter de senaste åren. När företaget nu går in i nästa fas av sin tillväxtresa, ansluter Jeffrey de Clercq till Adapteo i den nyutnämnda rollen som CCO. Jeffrey kommer från positionen som Market Group Sales & Marketing Director, UK & Nordics på Otis Elevator. Han har lång erfarenhet från 15 år i seniora försäljnings- och marknadspositioner.

Som CSO kommer Lina K Wiles att rapportera direkt till VD:n. Senast har Lina haft rollen som hållbarhetschef på ett av Sveriges och Danmarks ledande drivmedelsföretag OKQ8. Lina har lång erfarenhet av att leda hållbarhetsarbete från globala företag som Tetra Pak, Elis och ÅF. Hon har en doktorsexamen i ekologi och ekotoxikologi från Lunds universitet. Lina K Wiles kommer in i ledningsgruppen den 13 mars.

– Adapteos hållbarhetsambitioner är höga och vi ser ett behov av att dela upp vårt hållbarhetsarbete i en egen funktion för att påskynda vårt hållbarhetsarbete ännu mer. Vår nya Chief Sustainability Officer kommer att rapportera direkt till mig och spela en nyckelroll för våra kunder, eftersom jag är övertygad om att vårt engagemang för hållbar utveckling kommer att vara en konkurrensfördel för Adapteo på vår resa framåt, säger Johanna Persson, VD och koncernchef.

– Jag är glad att välkomna både Jeffrey och Lina till teamet som inom sina respektive domäner kommer att tillföra kompetens, ledarskap och drivkraft till Adapteos tillväxtresa. Vår strategi och affärsplan betonar tillväxt och att utforska nya affärsmöjligheter, vilket ställer högre krav på hela organisationen. Jeff och Lina kommer att vara nyckelspelare i vårt arbete med att bli ledande i Europa inom social infrastruktur, säger Johanna Persson, VD och koncernchef.