Nyheter

Elin Haapaniemi ny chef för hållbarhet på Siemens

Elin Haapaniemi är sedan februari ny hållbarhetschef på Siemens i Sverige och Norden.

Elin Haapaniemi är från och med februari ny chef för hållbarhet på Siemens AB och Siemens i Norden. Hon började i sin nya roll efter snart ett år som tillförordnad hållbarhetschef och dessförinnan två års arbete med hållbarhet samt området Environment, Health and Safety på Siemens. Elin har en bakgrund som hållbarhetskonsult på konsultgruppen Sustema och har en masterexamen i miljövetenskap från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Hållbarhet har länge varit ett prioriterat område i Siemens verksamhet, vilket har understrukits ytterligare genom högt ställda ambitioner utifrån det egna hållbarhetsramverket DEGREE.

– Det känns otroligt spännande att få vara med och leda hållbarhetsarbetet på ett företag som så tydligt är med och bidrar till omställningen till ett mer hållbart samhälle och näringsliv. Med hjälp av de lösningar och tjänster vi erbjuder våra kunder kan vi hjälpa dem minska sina utsläpp, möjliggöra cirkulära flöden och öka energi- och resurseffektiviseringen. Jag ser jag verkligen fram emot att tillsammans med mina fantastiska kollegor få vara med och fortsätta driva den utvecklingen på den nordiska marknaden, säger Elin Haapaniemi.

Tidigare har ansvaret för hållbarhet på Siemens kombinerats med ansvar för miljö, hälsa och säkerhet. Framöver utgör hållbarhet ett eget ansvarsområde som innebär kontaktytor med hela Siemens interna organisation såväl som nära samarbete med det ekosystem som utgörs av Siemens externa nätverk.

– Vi på Siemens tror att arbete i ekosystem är det bästa sättet att gemensamt skapa sömlösa lösningar för våra kunder och deras specifika hållbarhetsutmaningar – och därigenom mångdubbla effekten av våra egna hållbara erbjudanden och lösningar. Elin har i och med sin roll som hållbarhetschef en central och mycket viktig position hos oss, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

Läs mer om Siemens hållbarhetsramverk DEGREE här:

https://new.siemens.com/global/en/company/sustainability/sustainability-figures.html#DEGREE