Nyheter

Milstolpe för Algeco

I december nådde Algeco ännu en stor milstolpe. Då stod det klart att företaget har ISO-certifierat hela verksamheten i Norden, inklusive den estniska modulfabriken, enligt 9001, 14001 och 45001.

– Många kunder har det som krav på sina leverantörer. Nu finns det dokumenterat att vi har de rutiner och standarder som krävs, säger Alex Zografos, HSEQ Manager, Algeco Nordics.

Algeco är en ledande leverantör av modulära tjänster och produkter. Företaget erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och aktuella lösningar för moduler, containrar och bodar. Nu har de tagit ett stort kliv på den nordiska marknaden genom att ISO-certifiera verksamheterna.De aktuella certifieringarna, som gäller kvalitet, miljö och arbetsmiljö, kräver kontinuerliga kontroller och rapporteringar. Alex Zografos ledde projektet.Nu har han goda förhoppningar om att satsningen ska leda till fler affärer för Algeco.

– Det öppnar fler möjligheter. Många kunder, såväl privata som offentliga verksamheter, har det som krav på sina leverantörer. Nu finns det dokumenterat att vi har de rutiner och standarder som krävs, säger han.

Intentionen var att avvakta med Algecos modulfabrik i Estland. Men när hela den nordiska verksamheten (Norge, Sverige, Danmark och Finland) ISO-certifierades under 2022 valde företaget att göra detsamma i den estniska fabriken.

– Tack vare hårt lagarbete över landsgränserna fick vi klart arbetet. Man kan säga att vi gjorde nio månaders jobb på en tredjedel av tiden i Estland, säger Alex.

Alex Zografos är tydligt nöjd med att ha certifikaten på plats. Men han berättar också att det är nu som arbetet startar på riktigt.

– Vi ska bevisa att vi gör och håller det som vi lovar. Det är lätt att ”talk the talk”, men vi ska ”walk the walk” också. Vi ska efterleva certifieringarna på alla plan.