Nyheter

Byggelement nyanställer – en del av storsatsningen på klimatförbättrade betongelement

Byggelement har stärkt upp organisationen med en dubbelrekrytering. Sofia Nilsson är ny projektchef och Kristofer Lissledal är ny projektledare. Anställningarna är en del av Byggelements storsatsning på klimatförbättrade betongelement.

Byggelement investerar en halv miljard kronor i fabrikerna i Ucklum och Hallstahammar. Det innebär en fördubblad kapacitet att tillverka väggar och bjälklag med ett halverat cementbehov. För att möta den ökade efterfrågan på klimatförbättrade produkter har Byggelement förstärkt med Sofia Nilsson, projektchef, och Kristofer Lissledal, projektledare.

Sofia Nilsson har drygt 15 års erfarenhet av branschen och var senast projektchef på Thomas Betong.

– Byggelements storsatsning i kombination med de personer jag mötte under rekryteringsprocessen gjorde att jag bestämde mig för att ta steget över till bolaget, säger hon.

Sofia Nilsson anställs i region väst där hon blir chef över de säljande projektledarna. – Byggelement ligger verkligen i framkant på miljöområdet med ECO-Prefab. Jag tror och hoppas att det kommer att fortsätta. Det långsiktiga målet är att leda omställningen och vara en av de bästa i branschen när det gäller klimatförbättrad betongprefab.

Kristofer Lissledal har 18 års erfarenhet av branschen och ansluter från Thomas Betong där han var projektchef.

– Byggelements nya fabriker kommer att hålla en teknisk nivå som är svårslagen och det lockade mig. Jag ser fram emot att träffa nya kunder och erbjuda dem marknadens mest kompletta sortiment av ECO-produkter, säger Kristofer Lissledal som utgår från fabriken i Ucklum.

Tobias Rönje, vice vd på Byggelement, är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Vi genomför en historisk satsning och behöver anställa fler erfarna och kompetenta medarbetare för att nå målen. Sofia och Kristoffer lever upp till den tydliga kravbild vi har och är en bra förstärkning inför Byggelements fortsatta expansion.