Nyheter

CarbonZero Alternative Fuels and Raw Materials Global Conference and Exhibition 2023 i Lyon i oktober

För att fortsätta trenden från förra året ligger branschens fokus på CO2-reducerande åtgärder och teknologier (alternativa bränslen, alternativa råvaror), en huvudprioritering i alla cementaktörers verksamhetsplaner. Men dessa kortsiktiga åtgärder kommer inte att räcka för att nå CarbonZero-målet, vilket är anledningen till att alla företag arbetar (med olika intensitet) för att utveckla CCUS-teknologier integrerade i cementproduktionen. Antonio Clausi, Global Director, Heidelberg Materials Competence Center Cement talar om denna sektorrevolution vid CarbonZero Alternative Fuels and Raw Materials Global Conference and Exhibition 2023 den 26-27 oktober, InterContinental Hotel Dieu, Lyon, Frankrike.

Antonio Clausi är global direktör för kompetenscentret Cement på Heidelberg Materials, som täcker koncernens verksamhetsresultat, förbättringsprogram och investeringsprojekt. Med sin bakgrund som kemiingenjör från University of Trieste, Italien, är Antonios expertis och passion inbäddad i hans roll att leda de organisatoriska ansträngningarna för avkarbonisering genom utveckling av nya teknologier som aminbaserad kolinfångning, oxyfuel, kalciumlooping och LEILAC.

Dessutom leder han den innovativa riktningen för Industry 4.0 med aktiviteter relaterade till avancerad automation, expertsystem, artificiell intelligens, prediktivt underhåll och digitalisering av produktionsprocesser. Antonio, som medlem av den tekniska rådgivande nämnden för ECRA (European Cement Research Academy), är dedikerad till att utveckla innovativa tekniska framsteg, minska cementindustrins koldioxidavtryck och skapa en mer hållbar och digitaliserad framtid.

Beatrice Ene, VD, Industry Link:

– Vårt konferensprogram kommer att innehålla ett dedikerat kluster för koldioxidutnyttjande och lagringsprojekt (CCUS) som ska presenteras. Vi anser att detta ämne behöver fokuserad uppmärksamhet, särskilt eftersom många projekt görs av mycket innovativa företag som omvandlar kol till en rad nya material. Som sådan, om du är ett företag som använder karboniseringsteknik för att utveckla nya produkter för en ny morgondag, har vi skapat en plats för dig att visa innovation för världen.

Antonio Clausi, global chef för kompetenscentret Cement, Heidelberg Materials:

– Cement- och betongindustrin har en viktig roll att spela när det gäller att uppfylla globala klimatmål. Förutom etablerade åtgärder som att öka energieffektiviteten och använda alternativa bränslen och råvaror, måste vi också fokusera på utvecklingen av innovativa tekniker för avskiljning, användning och lagring av koldioxid (CCUS). På Heidelberg Materials är vi fast beslutna att utveckla CCUS i industriell skala och välja rätt teknik för implementering på var och en av våra anläggningar. På så sätt minskar vi CO2-utsläppen och stödjer en framtid med låga koldioxidutsläpp.

Om arrangören:

Industry Link är ett europeiskt företag som tillhandahåller företagsevent och tjänster för den globala cement- och byggindustrin. Företaget erbjuder toppmodernt, premiuminnehåll för sina egna evenemang och kan också fungera som dedikerade entreprenörer för planering, genomförande och hantering av evenemang för sina kunder. Teamet förenar passion, fokus, kvalitet, kreativitet och engagemang för att organisera evenemang. Var och en av deras kunder är en länk i en global community för proffs.

Foto: Baptiste Lheurette