Nyheter

Assemblin i nytt multitekniskt hållbart projekt i äldreboende

Ett nytt installationsuppdrag inom omsorgsboende har tilldelats Assemblin i Borlänge. Äldreboendet Tunagården ska renoveras och byggas till och Assemblin utför installationer för el, värme, sanitet, ventilation, sprinkler och automation. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 55 miljoner kronor.

Nya Tunagården växer från 3 625 kvm till 7 140 kvm och får därmed totalt 80 lägenheter samt nya ytor för hemtjänst, storkök och teknik. Miljömålen i projektet är högt ställda och omfattar LEED Gold och nollCO2. Stommen i tillbyggnaden består av miljövänligt KL-trä. Produktionsstarten är planerad till sommaren 2023 och inflyttning sker under 2025. Österling Bygg utför byggentreprenaden i partnering med Vectura Fastigheter.

– Assemblin ansvarar för installationerna inom samtliga teknikområden i projektet, vilket vår beställare Österling Bygg såg fördelarna med. Assemblin har lång erfarenhet av projekt inom vård- och omsorgsbyggnader och vi är stolta över ännu ett omfattande multitekniskt uppdrag, säger Andreas Aristiadis, affärsområdeschef Assemblin VS.

Foto: BSK Arkitekter