Nyheter

Nu blir EasyGreen och Modstrøm Danmarks största leverantörer av grön omställning

Modstrøm köper Greentech-företaget EasyGreen, som är en energioptimeringsplattform som stödjer den gröna omställningen. I och med köpet blir EasyGreen och Modstrøm tillsammans en av Danmarks största leverantörer av grön omställning till privata konsumenter.

– EasyGreen har på mycket kort tid utvecklats från att vara en idé och en ambition att göra skillnad till att vara en betydande aktör i digitaliseringen av den gröna omställningen för privata konsumenter. Som en del av Modstrøm kan vi nu accelerera utvecklingen ännu mer och bidra till ännu bättre lösningar för danska energikonsumenter, säger Philip Flindt, vd för EasyGreen.

Danskarnas intresse för solceller ökar

Anders Millgaard, som är VD för Modstrøm, är glad över att kunna välkomna det nya företaget till koncernen.

– Intresset för solcellslösningar bland våra energikunder ökar stadigt och vi letar ständigt efter nya och bättre erbjudanden. EasyGreen har utvecklat en fantastisk plattform där energikonsumenter kan designa den optimala lösningen för just deras behov. Samtidigt får vi tillsammans en storlek som gör att vi kan köpa kvalitetslösningar till marknadens bästa priser, säger Anders Millgaard.

Modstrøm och EasyGreen kommer att leverera flera tusen lösningar till privata konsumenter under de kommande åren.

Om EasyGreen

EasyGreen grundades med syftet att göra det gröna valet enkelt, säkert och transparent för den privata danska konsumenten. I en djungel av obegripligt branschspråk, leriga beräkningar och en mängd alternativ har EasyGreen blivit det digitala alternativet som säkerställer en tydlig kommunikation och process med konsumenterna. Ambitionen att bli en avgörande aktör i genomförandet av den gröna omställningen i Danmark är grunden för EasyGreen och med ett konkret mål att bidra till Klimatlagens ambition om 70 % minskning av CO2-utsläppen till 2030 är ribban högt satt. .

Om Modstrøm

Modstrøm hjälper husägare och företag att använda energi bättre genom att göra det enkelt och ekonomiskt hållbart att agera i en grön attityd.  Modstrøm ska bidra till danskarnas insikt om att den gröna energiomställningen inte bara handlar om att köpa el från gröna energikällor, utan om att aktivt genomföra energiförbättringar i det enskilda hushållet och företaget.