Nyheter

Nu ska priset för Årets gröna bygglag i Norge delas ut

Varje år delar Grønn Byggallianse i Norge ut priset Årets gröna bygglag till ett team som utmärker sig genom sitt arbete med att minska miljöpåverkan i byggandet. År 2023 delas priset ut för elfte gången. Priset delas ut av olje- och energiminister Terje Aasland (Ap).

– Operatörernas dagliga insatser är av stor betydelse för att vi ska nå våra mål om minskad energianvändning och minskade utsläpp av växthusgaser, och det är därför vi tenderar att kalla operatörerna för vår sektors superhjältar, säger Katharina Bramslev, general manager på Grønn Byggallianse.

Förra årets vinnare Team Pirsenteret från E.C. Dahls Eiendom imponerade på juryn med sin omfattande miljöledning, med imponerande resultat för minskad energianvändning.

Priset delades ut av olje- och energiminister Terje Aasland (Ap) under Green Operations Conference of the Year 2022.

– För att nå målen om minskad energianvändning i byggnader i Norge behöver vi bland annat den kompetens, erfarenhet och vilja som verksamhetsutövarna och de moderna fastighetsskötarna har. Det är de som säkerställer låga utsläpp, hög komfort och låga kostnader. Och vem är egentligen för det, sa Aasland när han skulle dela ut priset.