Nyheter

Svanenmärkta par- och radhus i Svarte utanför Ystad

Nu står ett nytt bostadsområde med 32 par- och radhus klart i Svarte utanför Ystad. De nya bostäderna ligger naturskönt placerade längs en slingrig gränd, bara 500 m från strandlinjen på den skånska sydkusten.

– Med naturen runt knuten är det en lugn och trygg boendemiljö i en ort med utbyggd kommunal service och goda kommunikationer, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

Det finns två hustyper i området, ett radhus på 110 kvadratmeter och ett på 118 kvadratmeter. Bottenvåningarna karakteriseras av rymd och ljus med en öppen planlösning i vardagsrum och kök. Ovanvåningarna består av ett allrum och tre alternativt fyra sovrum. De upplåts som bostadsrätter med insatser från 2 495 000 kronor och en månadsavgift från 5 546 kronor. Drygt hälften är i dagsläget sålda.

– Bostadsrätterna säljs med Lyckos trygghetspaket som bland annat innehåller en räntegaranti och en garanti för osålda bostäder, säger Anders Larsson, vd.

Räntegarantin innebär att bostadsrättsföreningen kompenseras för mellanskillnaden mellan den aktuella bankräntan och en garanterad ränta från tiden för föreningens placering av lånen. Garantin gäller under de tre första åren.

Garantin för osålda bostäder innebär att Lyckos kompenserar bostadsrättsföreningen för eventuella osålda bostäders insatser och månadsavgifter.

Lyckos bostäder är dessutom Svanenmärkta. Miljöcertifieringen är en kvalitetsstämpel som bland annat innebär energieffektiv och energisnål uppvärmning, att husen har byggts med miljövänliga materialval och med en kvalitetssäkrad byggprocess.