Nyheter

Lyckos nya radhus i Kävlinge Svanenmärkta

Utvecklingen av Lyckos radhusprojekt är en väsentlig del av Stationsstaden, Kävlinges största stadsutvecklingsprojekt. Nu står 73 nya radhus i flera olika kvarter inom området klara.

– Vi började bygga Lyckos allra första radhus i just Kävlinge, och tog det första spadtaget 2019. Nu är de olika kvarteren färdigställda, och några kunder har bott här sedan 2020, säger Anders Larsson, vd. Bostäderna är upplåtna som bostadsrätter i fyra olika bostadsrättsföreningar.

Grundtanken med Stationsstaden har varit att utveckla en ny attraktiv stadsdel, granne med järnvägsstationen, med en variation av bostäder, kommunal service och handel i en miljö som tilltalar många.

– Här får de boende en enklare vardag! De kan dra nytta av fördelarna med det småskaliga Kävlinge i kombination med närheten till både storstad och natur. I området finns bland annat en ny förskola, en ny stadsdelspark och Coop. Efter sommaren öppnar två helt nya kommunala anläggningar i Stationsstaden; det nybyggda familjebadhuset och biblioteket som inryms i det nya medborgarhuset, säger Anders Larsson.

Lyckos har lagt stor omsorg om placeringen av huskropparna inom området för att skapa variation, och radhusen har fått fasader i tegel, skiffer eller trä. Samtliga bostäder är Svanenmärkta, vilket bland annat innebär energieffektiv och energisnål uppvärmning, miljövänliga materialval och en kvalitetssäkrad byggprocess.

– Vi har några radhus kvar till försäljning, och det går bra att boka visning för att på plats se hur välplanerade, ljusa och rymliga radhusen är. De säljs också med ett trygghetspaket som bland annat innehåller en räntegaranti och en garanti för osålda bostäder, säger Anders Larsson.

Utöver visningshuset i Kävlinge finns visningshus i Svarte väster om Ystad där försäljning också pågår samt i Häljarp utanför Landskrona där försäljning av lägenheter är aktuell. Lyckos har under försommaren även startat försäljning av nya radhus i Södra Råbylund i Lund.

Om Stationsstaden:

Stadsutvecklingsprojekt i centrala Kävlinge som omfattar ca 1 300 nya bostäder, centrumverksamheter och kommunal service. Det första byggprojektet startade 2016 och området beräknas bli färdigställt 2030.

Bild: Teddy Strandqvist, Studio-E