Nyheter

VMware publicerar hållbarhetsrapport för 2023

VMware har publicerat sin Environmental, Social and Governance (ESG)-rapport för år 2023. Rapporten redovisar företagets årliga framsteg i arbetet för att uppnå sin 2030 Agenda. I dagens dynamiska och oförutsägbara affärslandskap, är VMware ständigt engagerade i att bygga hållbarhet och motståndskraft för sina kunder såväl som för den egna organisationen.  

Genom att utveckla ett allt hållbarare multimoln hjälper VMware sina kunder att minska koldioxidutsläppen i sin digitala infrastruktur, stötta deras geografiskt utspridda arbetsstyrka, och samtidigt säkra verksamheten via förbättrad datasekretess och cybersäkerhet. VMware ligger också i fas på resan mot att uppnå netto-noll koldioxidutsläpp för sin verksamhet och leveranskedja till 2030.  

VMware arbetar kontinuerligt för att främja en mer hållbar, rättvis och säker värld. Höjdpunkter från det senaste räkenskapsåret inkluderar:  

Hållbarhet 

Lansering av VMware Green Score i Aria Operations Cloud, som ger rekommendationer till kunder så att de ytterligare kan optimera energi och koldioxid i sina molnmiljöer. 

Initiativet Zero Carbon Committed utökades i EMEA genom att lägga till 20 VMware Cloud Provider-partner som är engagerade i förnybar energi. Det innebär att de nu uppnår totalt 53 EMEA-partner. 

Anslöt sig till European Green Digital Coalition (EGDC). Denna sammanslutning av IT-företag stöds av EU-kommissionen, Europaparlamentet och ett antal företagspartner, i syfte att utnyttja den utsläppsreducerande potentialen hos digitala lösningar. 

Rättvisa 

Hjälpte till att åtgärda det digitala kompetensglappet genom att utbilda mer är 42 000 elever i EMEA på VMware IT-Academy, där de fick lära sig om VMwares olika tekniklösningar.   

Uppmuntrade 85 procent av VMwares anställda att stötta ideella organisationer genom VMware Foundation, vilket resulterat i bidrag till mer än 15 000 organisationer i 98 länder. 

Förtroende 

Guldrankades av Cybersecurity Excellence Awards. 

Rankad som nummer 2 i kategorin Programvara och telekommunikation av Newsweeks ”Most Trustworthy Companies” i USA.  

 Innovation ligger djupt i VMwares kultur, vilket har drivit oss framåt i strävan efter att integrera ESG i våra produkterbjudanden, säger Joe Baguley, VP och CTO, EMEA, VMware. Det är glädjande att se framstegen VMware gjort det senaste året, samtidigt som att det alltid finns mer att göra. Vi är fortsatt engagerade i att leverera betydande resultat tillsammans med våra kunder och partner, och vara ett ledande exempel för teknikbranschen i stort.  

 ESG har varit centralt för VMwares uppdrag i många år, säger Nicola Acutt, Chief Sustainability Officer och VP för ESG på VMware. Vi byggde ESG-teamet som en del av VMwares innovationsmotor Office of the CTO (OCTO) för att synka våra ESG-resultat med VMwares tekniska plan och affärsstrategi. Varje produkt vi konstruerar, varje kund och partner vi stöttar, och varje medarbetare kan och ska bidra till att vi tillsammans rör oss mot ökad hållbarhet, rättvisa och förtroende.