Nyheter

Ledande företag inom klimathantering tar klivet in i energisektorn

tado° utser expert från energibranschen till ny VD med sikte på att ta hjärtefrågan om ett kostnadseffektivt och hälsosamt inomhusklimat till nästa nivå.För tolv år sedan inledde tado° sitt arbete med att göra värme- och luftkonditionering mer kostnads- och energieffektivt. Företagets smarta termostater sitter idag i över 3 miljoner bostadshus och har hittills möjliggjort en minskad energiförbrukning med i genomsnitt 22 procent. Nu vill företaget gå ett steg längre och dubbla nyttan för kunderna genom dynamisk energiprissättning – mer känt som timbaserade elavtal i Sverige. Förra året förvärvade tado° det tyska företaget aWATTar, en pionjär inom området som ett steg mot målet att minska sina användares energikostnader med över en trejdedel. Här kommer Philip Beckmann in.Beckmann tar med sig lång erfarenhet från E.ON till företaget, med hopp om att kunna lyfta tado° från smarta hem-sektorn och in i smart el-branschen en gång för alla.

– Grundarnas vision om att minska kostnaderna i hushåll genom effektiv energihushållning är mer relevant än någonsin. Det har blivit ett måste för den bredare befolkningen och nöden är uppfinningarnas moder. Jag är glad över att vara en del av tado° vid en sådan spännande tid och få en chans att forma nästa fas i företagets utveckling. Effektiv hantering av grön energi gynnar så väl våra kunder som miljön, säger Philip Beckman, tado°s blivande VD.

Beckmann, som tidigare suttit i styrelsen för E.ON Energie Deutschland GmbH, efterträder Toon Bouten, som har varit avgörande för företagets framväxt som europeisk marknadsledare för intelligent inomhusklimathantering. Beckmann tillträder 15 Augusti 2023. Efter att ha tillträtt som vd för tado° 2017 går Bouten nu i pension.