Nyheter

SGBC: ”Klimatanpassningen av vår byggnation går för långsamt”

”Många kommuner stod handfallna under sommarens skyfall. Så ska det inte behöva vara.”

Det skriver Lotta Werner Flyborg, Sweden Green Building Council i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Vatten, jord och stenar forsar genom Åre by. Runt om i landet stänger man viktiga vägar och färjelinjer. I Hudiksvall spårar ett tåg ur när banvallen rasat. Hos våra grannar i Norge evakueras tusentals människor efter stora jordskred. Rapporterna om förstörelse och trafikstörningar avlöser varandra.”

”De skyfall och farligt höga vattenmängder som präglat denna blöta augustimånad är en tydlig påminnelse om att klimatförändringarnas effekter redan nu får stora konsekvenser för enskilda hushåll, företag och kommuner – och därmed även för försäkringsbolagen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/klimatanpassningen-av-var-byggnation-gar-for-langsamt/

Foto: Hans